De kracht van lichtgewicht onderdelen
Onderdelen die de helft of zelfs driekwart lichter zijn. Je kunt ze nu vrij eenvoudig creëren dankzij Design for Additive Manufacturing (DfAM) in combinatie met 3D metaalprinten.
Vaak hebben deze lichtgewicht onderdelen een complexe geometrie en/of interne kanalen. Denk aan netvormige ontwerpen of onderdelen met complexe interne functies zoals conforme koelkanalen. Dit soort onderdelen zijn lastig of helemaal niet te maken met conventionele productietechnieken als frezen, snijden en/of boren.
Zwaarwegende voordelen!
Kies je voor lichtgewicht metalen onderdelen die 3D geprint zijn, dan heb je doorgaans minder materiaalverspilling, een kortere productietijd en lagere productiekosten. Vullingsdichtheid en wanddikte kun je ook optimaal afstemmen om zo de prestaties van een onderdeel nog verder te verbeteren.
Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld van een houder voor op de transportband. Door redesign in DfAM en het toepassen van 3D metaalprinten is het onderdeel ruim driekwart lichter geworden!
Origineel ontwerp: 210 gram
3D geprint redesign: 50 gram
Check hieronder ook drie aansprekende voorbeelden uit de praktijk hieronder. Deze onderdelen zijn ontworpen met DfAM en vervolgens geproduceerd met behulp van een 3D printoplossing van Desktop Metal.